Stichting Wireless AlphenDatum: Dinsdag 31 januari 2006
Bron : http://www.wirelessalphen.nl
Door : Henk van der Zanden en Erwin Boon

Onderwerp: Succesvolle tweede meting Vliestroom 8-hoog

Om nog enkele niet uitgevoerde functies te testen is een tweede meetprogramma uitgevoerd vanaf de flat Vliestroom 8 hoog.

De belangrijkste testresultaten zijn:
1) De omni ap-omni.hwfortis.walphen.net is vanuit de flat Vliestroom goed bereikbaar. Het signaal heeft een sterkte van .61dBm. Na een inlog als gast is een huwelijksfilm (Jasper en Karin) vanaf de ene laptop afgespeeld op de andere zonder probleem. Bij kopieren van de film was de transfer rate 280 kByte/sec dus ca. 30% van de maximale capaciteit van de lijnverbinding van 11 Mb/sec. En dat met relatief oude machines PIII met een kloksnelheid van 1 GHz. Het kan dus nog wat sneller, het theoretisch maximum is 50%.
2) Er werd een verbinding met ap-omni.graficall.wleiden.net gemaakt. Dat ging met een zwak signaal, net boven de .80dBm. Via de proxy1 werd de internetverbinding van het Leidse WIFI net gebruikt. Dit is over een afstand van 7,5 km naar Leiderdorp (voormalig zusterhuis van het Rijnlandziekenhuis)!
3) Met deze internetverbindimng werd de website LaKira.nl bezocht; de maximum transfer rate was 93 kByte/s, zo ongeveer het maximum van de site provider: kortom voor deze verbinding met laag signaal en 7,5 km afstand een goede prestatie!
De overige nuttige testresultaten zijn een herhaling van wat reeds bekend was:
- een goede verbinding vanaf de Vliestroom met de interlink il-n.koster.walphen.net (-58dBm).
- een goede verbinding vanaf de Vliestroom met de interlink il-zw.WBRotary.wleiden.nl (-60dBm) te Wouibrugge.

Conlusie:
Er moet snel een node worden opgezet op dit punt. Hiermee wordt het gehele Alphense wifi-net van Heijmanswetering tot Kerk en Zanen aan elkaar gekoppeld. Bovendien is dan de koppeling van Heijmanswetering met Leiden dan ook beschikbaar voor de rest van het Alphense wifi net.