Stichting Wireless AlphenDatum: 26 februari 2005
Door : Albert Bremer en Henk van der Zanden.

Avondmeting 'Langs de lijn'.

Vervolg op de metingen van januari 2005.
Om de nodes Stadhuis-Fortis en KOSTER door te kunnen schakelen en te verbinden met het WIFI-netwerk van Leiden, is langs deze lijn gezocht naar de mogelijkheid van een tussenstation richting Woubrugge. Er is op 25 februari (wederom s'avonds laat, en weer bij lage temperatuur) gemeten op de punten 'tunneltje Herenhof' en flat Marsdiep, 7-de etage.

De meetresultaten laten zien dat het meetpunt 'tunneltje' te laag is om een relevant signaal op te vangen. Echter op zeven hoog Marsdiep was een goed signaal op te vangen. De interlink il-w.koster.walphen.net is op te vangen met een goede signaalsterkte van -73 dB. De toegang tot de omni ap-omni.koster.walphen.net is zelfs met -70 dB te ontvangen.

De conclusie is dan ook: een hoog punt in die buurt is nodig om het signaal richting Heijnmanswetereing door te kunnen geleiden en Alphen te kunnen laten aansluiten op de regio Leiden.

Noot: Opvallen is dat vanuit de westzijde van de flat Marsdiep de interlink il-n.graficall.wleiden.net uit Leiderdorp met een sterkte van -76 dB doorkomt en bruikbaar zou kunnen zijn.

Albert Bremer en Henk van der Zanden.