Stichting Wireless AlphenDatum: Maandag 24 januari 2005

Plaatsing Node-KOSTER (gebouw Rijnstaete).

Node-KOSTER is vandaag geplaatst op gebouw Rijnstaete. De bouwers waren: Richard Bekooy, Jim Vrijmoed en Hans Heerings.

Alle voorbereidingen waren goed getroffen. We hadden natuurlijk wel wat kleine probleempjes maar deze waren snel opgelost. Zo waren de antennebeugels die bij de Omni zaten te klein voor het bevestigen van de antenne. Nadat we de beugels zelf gemaakt hadden van een stuk draadeind kon ook deze antenne op de mast worden geplaatst.

Op de bestaande mast zijn de Omni en een SD15 geplaatst. De Omni zal voor de omgeving van gebouw Rijnstaete zorgen voor de dekking van het draadloze netwerk en de SD15 zorgt voor de verbinding met node-Fortis (Stadhuis). De mast hebben we flink ingekort om een stabiele situatie te krijgen. De Omni steekt in ieder geval boven de obstakels die op het dak staan uit.

De andere SD15 is op +/- 5 meter afstand op een losse betonnen voet geplaatst. Deze antenne heeft nog geen vast doel wat communicatie betreft. Nu staat deze gericht op node-Graficall van Wireless Leiden. Of deze verbinding ooit tot stand zal komen is een ander verhaal omdat gebouw 'De Stadhouder' waarschijnlijk in de weg staat. Als de verbinding niet gemaakt kan woorden met node-Graficall kan deze antenne (interlink) gebruikt worden voor verbinding naar andere nodes binnen WirelessAlphen. Via node-KOSTER is een internet verbinding mogelijk omdat deze node via een ADSL-lijn met internet verbonden is.

Foto's van de plaatsing zijn te bekijken op http://www.heerings.net