Stichting Wireless AlphenDatum: Dinsdag 21 september 2004

InfoMail 01.

Beste Belangstellenden,

Bedankt voor jullie interesse in Wireless Alphen.

In deze eerste InfoMail proberen we een en ander duidelijk te maken, m.b.t. het doel van WirelessAlphen.

Naar aanleiding van het artikel in het Alphens Nieuwsblad hebben er ongeveer 10 belangstellenden een mail gestuurd naar info@Wirelessalphen.nl, deze groep (jij dus) heeft deze mail gekregen. Ook is de mail op de website geplaatst.

Wij zullen proberen om een aantal zaken / vragen zoals ze in jullie mailtjes zijn gesteld hieronder te beantwoorden:

WirelessAlphen heeft als doel om een draadloos netwerk in Alphen a/d Rijn op te zetten. (Dit betekend NIET dat we internetprovider zijn , worden of als doel hebben.) We starten dus zonder een verbinding naar het internet ! ! ! ! (Dit is ander dan het Alphens Nieuwsblad heeft aangegeven.)

Zoals jullie allen in het Aphens Nieuwsblad hebben kunnen lezen, is het opzetten van een draadloos netwerk voor geheel alphen een pril initiatief, dit betekend, dat we nog niet zolang geleden zijn begonnen met het idee om een draadloos netwerk in Alphen op te zetten, naar voorbeeld van Wireless Leiden en Wireless Jacobswoude.

Er is b.v. nog geen stichting opgezet om het draadloze netwerk een officiele status te geven.

Er is ook nog geen enkele node actief, welke het netwerk gaan vormen. Wel heb ik gelezen, in het stukje dat er vanuit het Wireless Jacobswoude netwerk er een verbinding is gemaakt naar Alphen a/d Rijn en wel een Flat aan de Zegerplas. Hier weet Wireless Alphen helaas niets over te vertellen behalve, dat deze waarschijnlijk door de internetprovider Cistron wordt gesponsort en is ingericht, wij zijn hierin niet betrokken door Cistron.

Een node gaat een PC worden met drie draadloze netwerkkaarten, 2 om de verbinding naar andere nodes op te zetten en 1 om als rondstraler te werken, op deze rondstraler verwachten we dat de gebruikers van het draadloze netwerk hun verbinding maken. de nodes zullen ongeveer 800 meter uit elkaar staan, zodat de afstand tussen een gebruiker en de dichtstbijzijnde node maximaal 400 meter bedraagd, Hiervoor moet de gebruiker waarschijnlijk zelf een (kleine) antenne richten op de node.

Het is dus niet zo dat je even op je accesspoint een antenne aansluit en deze naar een ander accesspoint laat wijzen er een draadloos netwerk opgezet kan worden voor geheel Alphen.

De kosten van het bouwen van een node liggen tussen de 1200 en 2000 Euro, Ook hebben we locaties nodig, waar de nodes komt te staan. Dit moet allemaal nog uitgezocht worden.

Wat hebben we dus nodig:
  1. Geld (Sponsors) mensen die sponsors willen zoeken.
  2. Mensen die willen helpen met het opzetten van een bestuur / stichting. (Bij voorkeur mensen die hier ervaring mee hebben.)
  3. Hardware (oude PC waar 3 draadloze (PCI) netwerkkaarten in passen) Wireless kaarten, Antennes enz. enz.
  4. Locaties verspreid over Alphen. (Liefst op een hoog gebouw)
  5. Leden die actief bezig willen zijn.
Zo, We verwachten dat we al een aantal van de meest brandende vragen hebben kunnen beantwoorden, mischien dat jullie kunnen reageren op deze InfoMail, waar jullie in van dienst kunnen zijn voor Wireless Alphen (Een aantal heeft dit al laten weten.)

Groeten,
Wireless Alphen
www.wirelessalphen.nl